Històric

6 anys de Responsabilitat Social

La 1ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya es va fer realitat del 25 al 28 d'octubre del 2010, amb la pretensió de difondre i fer arribar el missatge de la Responsabilitat Social a totes i tots. Aquesta va ser una experiència pionera en el camp de l'RSE, i es va organitzar amb l'esforç compartit i la col·laboració d'institucions, empreses, entitats, patronal, sindicats, associacions i altres persones que van voler integrar-se en aquest innovador projecte.

El nostre objectiu va ser crear un punt de trobada accesible de l'RSE on tothom pogués mostrar les seves bones pràctiques a nivell de Responsabilitat Social, compartint i posant en valor aquesta aposta cap a la competitivitat, fomentant el creixement responsable i sostenible de les organitzacions.


La 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya va tenir lloc del 28 de Novembre al 2 de Desembre de 2011. Després de l’èxit assolit en la seva primera edició, la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social va tornar a mobilitzar a totes i tots aquells que creiem en la Responsabilitat Social, i va gaudir d’un gran èxit de participació.

Aquests cinc dies plens d’activitats i iniciatives de promoció dels valors a l’empresa, al territori, a les organitzacions i a la ciutadania, es van consolidar com el punt de trobada on mostrar les bones pràctiques en matèria de Responsabilitat Social i posar en valor aquesta aposta cap a la competitivitat i el foment de la sostenibilitat.

L’esdeveniment va tornar a comptar amb el recolzament i la col·laboració de pimes i grans empreses, entitats, sindicats i altres grups d’interès que van voler continuar donant suport a aquesta innovadora iniciativa en el camp de la RSE.


La tercera edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya es va portar a terme del 27 al 30 de juny de 2012, i va tancar les seves portes amb un gran èxit de participació, fet que mostra que aquest esdeveniment s’ha consolidat ja a Catalunya com l’aparador per la promoció i la difusió de la Responsabilitat Social Empresarial.

Un cop més, la participació de la ciutadania, de tots els agents socials que intervenen en l’RSE i el suport de l’administració pública i d’un gran nombre de col·laboradors, van fer realitat que per tercer any consecutiu la Responsabilitat Social acaparés el protagonisme durant quatre intensos dies de promoció i conscienciació general envers l’RSE, que van incloure fins a 46 activitats diferents.

Les novetats d’aquesta edició van ser la presentació de projectes innovadors, les conferències SOC-ECO-AMB i els tallers de reciclatge creatiu, biodiversitat i consum responsable.

Al marge de l’èxit de públic, el més important és que es va tornar a assolir l’objectiu de promoció de la RSE, mostrant la importància que té introduir la Responsabilitat Social com a estratègia de gestió per empreses i organitzacions.

Pel que fa a la repercussió mediàtica d’aquesta tercera edició de la Setmana, les visites a la seva web, les aparicions en premsa, radio i webs especialitzades, així com a diferents xarxes socials, posa en valor les bones pràctiques compartides per grans empreses, pimes i entitats, garantint un alt impacte positiu d’ aquest esdeveniment.


La quarta edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, celebrada del 12 a 16 de juny de 2013, va deixar palès que en temps de crisi apostar per l’RSC és més necessari que mai: gestió del canvi, minimització de riscos, ús eficient dels recursos, control de la cadena d’aprovisionament i diferenciació en un mercat globalitzat són, entre d’altres, els principals beneficis que aporta introduir l’RSC de forma transversal en la gestió de les organitzacions.

En aquest sentit, la valoració de la 4a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya va ser molt positiva, tant pel que fa a l’èxit de públic, amb més d’un miler de persones participants en totes les activitats, la repercussió mediàtica de l’esdeveniment i pel fet d’haver assolit un any més el nostre objectiu, que no és altre que promoure i difondre la importància que té introduir la Responsabilitat Social en la gestió de l’empresa, les organitzacions i l’administració pública.

Per quart any consecutiu la Responsabilitat Social va acaparar el protagonisme durant quatre dies intensos de promoció i conscienciació.


La cita anual de la Responsabilitat Social a Catalunya ha arribat a la seva cinquena edició, celebrada del 7 a 12 de juliol de 2014.

Ingenieria Social i l’Associació +Responsables, com a organitzadors de l’esdeveniment han centrat els seus esforços en situar de nou la responsabilitat social d’empreses, entitats i administracions públiques al centre del debat públic.

En un entorn global i canviant com l’actual esdevé necessari donar resposta als reptes relacionats amb el desenvolupament sostenible. Cada cop són més les empreses que reben requeriments relacionats amb els aspectes socials i ambientals de la seva organització, requeriments que poden venir per part dels consumidors finals com de la gran empresa de la que són proveïdors o també per part de l’administració pública. Com les empreses donen resposta a aquests reptes va esdevenir un dels eixos centrals de discussió.

Aquesta qüestió però també el voluntariat corporatiu, la conciliació de la vida personal i laboral, la lluita contra el canvi climàtic, la distinció i auditoria d’empreses responsables, el foment de la transparència, la integració laboral de col·lectius en risc d’exclusió o de persones amb discapacitat han estat tractats al llarg de 6 dies d’impuls i conscienciació envers l’RSC.

Els organitzadors fan una valoració molt positiva de la 5ª Setmana de la Responsabilitat Social, que amb més d’un miler d’assistents consolida Catalunya com a pionera en l’implementació de l’RSC.

Un any més, la ciutadania, grans empreses i pimes, entitats, institucions i administracions públiques, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació la Caixa i de nombrosos col·laboradors han esdevingut agents claus en la celebració de l’esdeveniment.


La celebració de la 6a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social Catalunya, organitzada per Ingeniería Social, SAL i l’Associació + Responsables, ha demostrat un cop més, amb més de 1.000 visitants entre les diferents activitats, que l’aposta per l’RSC és més necessària i rendible que mai.

La diferenciació en un mercat globalitzat, l’ús eficient dels recursos, la gestió del canvi i el control de la cadena d’aprovisionament són alguns dels principals beneficis que aporta l’RSC quan s’introdueix de forma transversal en la gestió de les organitzacions.

Novament la participació activa de la ciutadania i de tots els agents que intervenen en l’RSC (grans empreses i pimes, entitats, institucions, associacions i ens locals) i amb el suport incondicional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Bancària“la Caixa”, així com dels nombrosos col·laboradors, han fet realitat que per sisè any consecutiu la Responsabilitat Social hagi acaparat el protagonisme durant cinc intenses jornades de promoció i conscienciació envers l’RSC.

La valoració d’aquesta sisena edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya ha estat molt positiva tant per l’èxit de públic, com per l’assoliment un any més del nostre objectiu, que no és altre que promocionar i destacar la importància que té introduir la Responsabilitat Social en la gestió de les empreses, entitats i administracions públiques.

Tornar a dalt ↑

7ª SETMANA DE LA RESPONSABILITAT SOCIAL A CATALUNYA
Del 19 al 22 d'octubre de 2016

setmanarse@ingenieriasocial.es

Ingenieria Social, SAL | Cif: A-64.842.800 | c/ Valencia 227, 2º 1ª 08007 Barcelona | www.ingenieriasocial.es | info@ingenieriasocial.es | tel. 93.412.70.79 | Nota legal
Copyright @ 7ª Setmana RSE | desenvolupat per www.ingenieriasocial.es